AMSTERDAM - De vermoorde moeder, broer en neef van Jennifer Hudson worden zondag herdacht tijdens een herdenkingsceremonie in Chicago.

"De familie Hudson verwelkomt iedereen die aanwezig wil zijn en een laatste eer wil bewijzen aan deze geliefde inwoners van Chicago", stelt een woordvoerder van de actrice en zangeres in een verklaring, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

Slachtoffers

Darnell Donerson (57), de moeder van Jennifer, en Jason Hudson (29), haar broer, werden vorige week vrijdag dood aangetroffen in het huis van Donerson in Chicago.

Enkele dagen later werd de 7-jarige Julian, het neefje van Jennifer, dood aangetroffen in een auto. Alle drie de slachtoffers zijn doodgeschoten.

Verwacht wordt dat Jennifer en haar zuster Julia, de moeder van Julian, niet aanwezig zullen zijn bij de herdenkingsdienst.

Arrestatie

De politie arresteerde op de dag dat de moorden aan het licht kwamen de 27-jarige ex-man van Julia, William Balfour. Hem is nog niets ten laste gelegd.

Balfour ontkent dat hij iets te maken heeft met de zaak. Hij weigert echter een leugendetectortest te ondergaan, zo heeft een anonieme bron bij de politie laten weten.

Jennifer en Julia hebben inmiddels een stichting opgericht voor families van moordslachtoffers, de Hudson-King Foundation.