AMSTERDAM - Nicole Kidman is een emotionele vrouw geworden sinds de geboorte van haar dochtertje Sunday Rose. "Ik moet al huilen als ik aan haar denk", zo zegt de actrice in het tijdschrift Parade.

De 41-jarige Kidman zegt enorm gevoelig te zijn geworden sinds haar bevalling in juli. Zelf heeft ze daar wel een verklaring voor: "Misschien is het omdat ik dacht dat ik nooit meer een kindje op de wereld zou zetten. Ik was er zo klaar voor."

Omdat de Australische actrice al over de veertig was toen ze haar dochter kreeg, denkt ze nu ook anders over het nemen van risico's, zo zegt ze.

Wereld

"Ik wil haar 21e verjaardag meemaken, ik wil erbij zijn als ze trouwt. Ik wil zo lang mogelijk op deze wereld blijven", aldus Kidman.

Ze vervolgt: "Vroeger sprong ik zonder probleem uit een vliegtuig en nam ik een hoop risico's. Als je na je veertigste kinderen krijgt ga je daar toch anders over denken."

Kliniek

Kidman is in het interview voor het eerst ook openhartig over haar echtgenoot Keith Urban, die vlak na hun huwelijk in een kliniek werd opgenomen wegens zijn alcoholverslaving.

"We zijn enorm naar elkaar toegegroeid, omdat we onze zielen moesten blootleggen. Het is vreselijk als een verslaving je leven overneemt."

Volgens de actrice gaat het nu erg goed met haar man, hoewel hij nog steeds aan zijn probleem moet blijven werken.

Kidman is binnenkort weer in de bioscoop te bewonderen. In november gaat haar nieuwe film 'Australia' in première.

Nicole Kidman in Parade