AMSTERDAM - Marit van Bohemen moest na de geboorte van haar dochtertje Jacky erg wennen aan haar nieuwe leven als moeder.

"Ik ben in eerste instantie geschrokken, met name van het enorme verantwoordelijkheidsgevoel dat me overviel", vertelt de presentatrice deze week in Tros Kompas. "Het overspoelde me bijna; ik had het gevoel dat ik het helemaal niet aankon."

De 37-jarige Van Bohemen beviel op 1 augustus via een keizersnee van haar eerste kindje. Door de moeizame bevalling duurde het even voordat ze weer op de been was en vreesde ze dat ze het moederschap niet in de vingers had.

"In het begin had ik ook vaak het gevoel dat ze haar misschien nog wel kwamen ophalen. Het was een onwerkelijk idee, dat ze bleef."

Steun

De blondine krijgt veel steun van haar vriend Steven, met wie ze nog niet lang samen is. "Mijn vriend heeft al een wat oudere dochter en hij is door zijn ervaring mijn reddende engel geweest", beweert ze.

Rust

"Steven brengt mij rust omdat ik merk dat het hem écht om mij gaat", zegt Van Bohemen, die eerder een relatie had met Campinglife-collega Sander Janson.

"Met hem heb ik niet het gevoel inwisselbaar te zijn, terwijl ik dat in vroegere relaties soms wel heb gedacht."