AMSTERDAM - Simone Kleinsma is tijdens de voorstelling van Sunset Boulevard dinsdagavond in de stadsschouwburg in Nijmegen geblesseerd geraakt aan haar hamstring.

Tijdens een snelle verkleedpartij in de gang in de eerste akte is ze gevallen, liet een woordvoerster van Joop van den Ende Theaterproducties woensdag weten.

Mede-hoofdrolspeler Antonie Kamerling deelde het publiek daarna vanaf het podium mee dat de voorstelling niet verder kon gaan. De bezoekers kunnen de musical een andere keer bezoeken.

Dokter

Kleinsma is direct na de valpartij naar de dokter gegaan. De producent bekijkt in de loop van woensdag of ze weer verder kan spelen of dat Pia Douwes haar rol al kan overnemen.

Douwes deelt met Kleinsma de rol van Nora, maar zou pas half december beginnen. Sunset Boulevard is tot en met zondag elke avond in Nijmegen te zien. Daarna reist de musical naar andere steden.

Film

Sunset Boulevard is een musical van Andrew Lloyd Webber, gebaseerd op de gelijknamige film van Billy Wilder uit 1950. Het verhaal gaat over een actrice uit de periode van de stomme film. Zij hoopt na jaren zonder films haar comeback te maken als zij begin jaren vijftig een jonge scriptschrijver ontmoet.

De musical ging vrijdag 10 oktober in première. Recensenten waren zeer positief over de vertolking van Kleinsma.