AMSTERDAM - Don Diablo is op zoek naar een appartement in het buitenland. Hij twijfelt tussen New York en Londen, vertelt de dj. Voor een internationale doorbraak acht hij emigratie noodzakelijk.

"Moeilijk, omdat je hier in Nederland iets hebt opgebouwd. Het is hier heel veilig, je hebt hier een basis en daar moet je alles opnieuw opstarten. Maar dat is een keuze die je moet maken, als je verder wilt komen."

Waar de dj uiteindelijk zijn nieuwe stekje vindt hangt af van verschillende factoren, onder meer de interesse vanuit verschillende landen voor zijn muziek.

Aanbiedingen

Afgelopen week kreeg de dj, die eigenlijk Don Pepijn Schipper heet, verschillende aanbiedingen vanuit het buitenland nadat hij zijn nieuwe album 'Life is a festival' lanceerde tijdens het Amsterdam Dance Event.

"We hebben nu de deals op tafel. We gaan het vergelijken met ons team en kijken waar ik het beste een toekomst kan opbouwen."

Beslissing

De keuze voor Engeland of Amerika hangt ook af van de mensen rondom Schipper. "Ik maak de beslissing niet alleen, ik verhuis met mijn hele team. Dus het hangt ook een beetje af van wat zij willen. Ik hoop dat we daarin een middenweg kunnen vinden. Maar ik ben er voor mezelf wel uit dat het moet gaan gebeuren."

Vernieuwen

De dj denkt dat het belangrijk is om zichzelf te blijven vernieuwen. "Ik wil gewoon speciale dingen doen. Ik ben ook mijn eigen feesten uit de grond aan het stampen. Het gaat alleen maar leuker en heftiger worden", zegt hij.

"Er zijn te veel dj's die in cirkels blijven rondrennen, elke boeking aannemen en op elke straathoek te zien zijn. Ik denk niet dat dat de bedoeling is, als je jezelf serieus neemt als artiest."