AMSTERDAM - De politie in Chicago heeft het lichaam gevonden van het 7-jarige neefje van de Amerikaanse actrice en zangeres Jennifer Hudson. Dat is maandag bekendgemaakt.

Jennifer Hudson heeft maandagmiddag het lichaam van haar neefje geïdentificeerd. Samen met zeven familieleden en vrienden, die huilden en elkaars handen vasthielden, bevestigde ze via een videoscherm in het kantoor van de lijkschouwer in Chicago dat het om het zoontje van haar zus Julia gaat. Dinsdag vindt sectie plaats op het lichaam.

Neergeschoten

Het kind, Julian King, werd sinds vrijdag vermist. Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat het jongetje is neergeschoten, net als de moeder en de broer van Hudson, Darnell Donerson en Jason Hudson.

Hun lichamen werden vrijdag al gevonden in het huis van Donerson in Chicago. Van Julian was sindsdien geen spoor te bekennen.

Beloning

Zijn lichaam werd maandagochtend aangetroffen in een geparkeerde SUV op zo'n zestien kilometer van het huis van zijn grootmoeder. Zondag nog had Hudson een beloning van ruim tachtigduizend euro uitgeloofd voor degene die ervoor zou zorgen dat Julian veilig thuis zou komen.

De politie arresteerde vrijdagavond de ex-man van Julia, de 27-jarige William Balfour. Hem is nog niets ten laste gelegd. Hij is niet de vader van Julian, maar heeft volgens zijn moeder in het huis van Donerson gewoond, totdat zij hem in de winter van vorig jaar vroeg zijn spullen te pakken.

Balfour heeft bijna zeven jaar in de gevangenis gezeten voor onder meer poging tot moord.