AMSTERDAM - Freek heeft zondagavond de finale gewonnen van Op Zoek naar Joseph. De 22-jarige zanger speelt vanaf volgende maand de hoofdrol in de Nederlandse versie van de musical 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat'.

In de finale, die werd gepresenteerd door Frits Sissing, versloeg Freek met hulp van het publiek zijn rivaal John.

In totaal meldden 750 zangers zich eerder dit jaar voor de open audities. De finalisten wisten zich tijdens de zeven liveshows staande te houden voor de jury, die bestond uit musicalzangeres Pia Douwes, presentator en zanger Paul de Leeuw, producent Erwin van Lambaart en musicalveteraan Willem Nijholt.

Dreamcoat

Freek staat vanaf 22 november op de planken met 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat'. In de productie zijn ook rollen weggelegd voor Paul Walthaus, Leo Hogenboom en Renée Wegberg.

Het verhaal van 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' is gebaseerd op het bijbelse verhaal van Jozef, die door zijn broers als slaaf wordt verkocht. Door zijn kunde om dromen uit te leggen, weet hij de farao van Egypte voor zich te winnen.

Miljoenen

Op Zoek naar Joseph is het vervolg van Op Zoek naar Evita, dat vorig jaar miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd hield. De show van de Avro, die werd gewonnen door Brigitte Heitzer, was dit jaar genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, maar werd vrijdagavond afgetroefd door Mooi! Weer De Leeuw.

Sissing toonde zich tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala een sportieve winnaar. "Ik vond het al bijzonder dat wij genomineerd waren met onze eerste serie", zei de presentator na afloop van de prijsuitreiking.

Freek wordt Joseph