AMSTERDAM - De tragische dood van de moeder en broer van Jennifer Hudson laat in de Verenigde Staten weinigen onberoerd. Zelfs presidentskandidaat Barack Obama heeft de zangeres en actrice, die net als hij uit Chicago komt, steun toegewenst.

"Michelle en ik waren zeer geschokt toen we hoorden over deze onvoorstelbare tragedie", stelt hij in een verklaring, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

"We willen Jennifer laten weten dat we aan haar denken en voor haar bidden tijdens deze zeer moeilijke tijd."

De lichamen van Hudsons 57-jarige moeder, Darnell Donerson, en haar 29-jarige broer, Jason Hudson, werden vrijdag aangetroffen in het huis van Donerson in Chicago. De politie stelde zaterdag na een autopsie vast dat de twee zijn doodgeschoten.

Vermist

De 7-jarige kleinzoon van Donelson, het kind van haar dochter Julia, wordt sinds het incident vermist. Inmiddels is de FBI betrokken bij de zoektocht naar Julian King. Julia deed zaterdag in een kerk in Chicago een oproep tot vrijlating van haar zoon.

"Het maakt me niet uit wie je bent, laat mijn kindje gaan", zei ze. "Ik wil alleen maar mijn zoon. Hij verdient dit niet."

Verdachte

De politie hield vrijdagavond een verdachte aan, de 27-jarige William Balfour. Diens moeder heeft verklaard dat Balfour enkele jaren getrouwd was met Julia en bij haar moeder in huis heeft gewoond.

Hij is niet de vader van Julian. Donerson zou de ex van haar dochter vorig jaar de deur hebben gewezen. Balfour heeft zeven jaar in de gevangenis gezeten voor onder meer poging tot moord.

Dreamgirls

Hudson brak in 2004 door met haar deelname aan American Idol. Hoewel ze de finale van de zangcompetitie niet haalde, heeft ze het ver geschopt.

Voor haar rol in de musicalfilm 'Dreamgirls' won ze zowel een Golden Globe als een Oscar. Dit jaar was ze te zien in onder meer 'Sex and the city'.