AMSTERDAM - De 3js krijgen tijdens optredens regelmatig te maken met vrouwelijke fans die hun adoratie voor het muzikale trio niet onder stoelen of banken steken. De Volendammers krijgen alleen niet de doorsnee slipjes naar zich toegeworpen.

"We waren laatst bij een openluchtoptreden en toen gooide iemand een tampon op het podium", vertelt zanger Jan Dulles. "Volgens mij was het om aan te tonen hoe vruchtbaar degene was die dat gooide. Daar moeten we dan zelf maar onze conclusies uit trekken."

Dulles had vroeger vriendinnetjes die maar moeilijk konden omgaan met de roem van de zanger. "Zij waren absoluut niet blij met de aandacht die ik van de vrouwen kreeg", vertelt hij. "Ik ben daar bovendien ook gevoelig voor. Ik heb nu een vriendin die het allemaal wel snapt. Als er geen aandacht is van vrouwen is er ook geen rock 'n roll."

Leeftijd

Collega Jaap de Witte heeft niet zoveel last van opdringerige fans. "Vrouwen zijn niet in mij geïnteresseerd. Dat komt door mijn hele hoge leeftijd", zegt de gitarist. "Ik ben al mijn hele leven muzikant en ik heb gemerkt dat problemen in bands bijna altijd worden veroorzaakt door de vrouwen. Ik heb veel bands kapot zien gaan door jaloezie van de vrouwen achter de muzikanten."

De 3js kwamen vorige week met 'De kamers van m'n hart' binnen op de vierde plaats van de Mega Album Top 100.