NEW YORK - De Italiaanse zakenman die een relatie had met Hollywood-actrice Anne Hathaway, moet 4,5 jaar de gevangenis in. De 30-jarige Raffaello Follieri is vrijdag schuldig bevonden aan fraude.

Hij wist 2,4 miljoen dollar te ontfutselen aan beleggers door ze voor te spiegelen dat hij goede contacten had met het Vaticaan, waardoor hij voor een prikkie enkele vastgoedbezittingen van de katholieke kerk in de Verenigde Staten kon kopen. Follieri bekende vorige maand al schuld.

Schande

Voordat de zakenman afgevoerd werd naar zijn cel verklaarde hij nog met gebogen hoofd dat het hem vreselijk spijt dat hij zijn familienaam ten schande heeft gemaakt. Ook liet hij weten dat hij het erg vond dat hij de kerk waarvan hij hield in verlegenheid heeft gebracht.

"Ik zal deze schande nooit meer goed kunnen maken. Ik zal er de rest van mijn leven mee moeten leven", aldus Follieri.

Vergeven

Vervolgens verwees de Italiaan naar zijn ex-vriendin Hathaway door te zeggen: "Ik hoop dat er ooit een dag zal komen dat degenen die veel pijn hebben gehad van mijn actie, mij zullen vergeven."

Hathaway vertelde onlangs "dat de grond onder haar wegviel" toen haar vriend afgelopen zomer werd gearresteerd. De actrice is vooral bekend van The Devil Wears Prada.