AMSTERDAM - Johnny de Mol heeft voor de tweede serie van zijn reisprogramma Waar is de Mol de halve wereld gezien en kwam getrouwd terug.

In twee maanden tijd reisde hij met Wilfred Genee, Linda de Mol, Waldemar Torenstra, Hans Klok, Kim Feenstra en Yuri van Gelder naar Brazilië, Noord-Italië, India, Las Vegas, Indonesië en Namibië.

In de eerste serie van Waar is de Mol?, afgelopen voorjaar, beperkte Johnny zich nog tot het Afrikaanse continent. In het vervolg (vanaf maandag 27 oktober, Veronica, 22.30 uur) neemt hij zijn gasten mee naar verschillende plaatsen op de wereldbol.

Klok

In de aflevering met Hans Klok vraagt Johnny de Mol de illusionist ten huwelijk in Las Vegas. Klok hapte toe, waarna de twee mannen een kapelletje in Las Vegas zijn ingedoken en door een Elvis zijn getrouwd.

"Gewoon als geintje. We wilden ermee een lange neus maken naar de conservatieve kant van Amerika'', zei Johnny de Mol donderdag tijdens de presentatie van de eerste beelden. "Daarna heb ik meteen mijn moeder gebeld en goedkeuring gekregen. Ze was hartstikke blij!''

De Mol en Klok voerden eerst een openhartig gesprek over homoseksualiteit in de Verenigde Staten. Klok stelde hierin dat homo's in de gokstad Las Vegas onzichtbaar zijn en dat hij daarom zo trots is op Nederland.