AMSTERDAM - De deelnemers aan het programma 71 Graden Noord zijn weer thuis. De Nederlandse kandidaten John de Wolf, Fajah Lourens, John van Lottum en Joep Sertons zijn zondagavond vanuit Noorwegen naar Nederland gevlogen.

Rebecca Loos keerde terug naar haar woonplaats Londen, meldt een woordvoerder van RTL maandag.

De opnamen van het programma werden afgeblazen na de dood van presentator Ernst-Paul Hasselbach en de Belgische productieassistente Leentje Custers. Zij kwamen zaterdagochtend in Noorwegen om het leven toen hun auto uit de bocht vloog en te water raakte.

RTL is hard bezig om ook het productieteam zo snel mogelijk naar huis te krijgen, vertelt de woordvoerder. "Dat kost wat meer tijd, maar we doen ons best om te zorgen dat ze maandag nog terug kunnen."

Onduidelijk

Het lichaam van de 42-jarige Hasselbach is inmiddels vrijgegeven door de Noorse politie. Het is volgens de RTL-woordvoerder nog onduidelijk wanneer hij kan worden overgebracht naar Nederland. "We zijn druk bezig met de repatriëring."

Hasselbach laat een vriendin, twee zoons en een dochter achter. Zijn familie heeft aan RTL aangegeven van plan te zijn in 'zeer besloten kring' afscheid van hem te nemen.

Waar en wanneer dit afscheid plaatsvindt is nog niet bekend.