AMSTERDAM - Gerard Joling heeft geen nieuwe liefde in zijn leven. "Als het zo was, zou ik het graag bevestigen", zegt de zanger. Eerder deze week publiceerde roddelblad Privé een interview met Joling, waarin hij zou hebben verteld dat hij de liefde heeft gevonden bij de 45-jarige Harm-Jaap.

Niets van waar, stelt de 48-jarige artiest. "Het is een heel leuke jongen, een jongen die ik al 25 jaar ken. We gaan toevallig de laatste vijf, zes maanden weer regelmatig met elkaar uit. Je kent het wel: een oude vriendschap die een beetje verwaterd is." Van liefde is volgens Joling echter geen sprake. "Het is een lieve jongen, maar ik ben niet verliefd op hem."

Joling denkt er niet over om stappen te ondernemen tegen Privé. "Dat heeft totaal geen zin", zegt hij gelaten. "Ze hebben al zo vaak geschreven over nieuwe liefdes. Ik begrijp dat het hele volk het graag wil, maar ja, het kan niet altijd. Als het gebeurt, mag iedereen het weten."

De artiest heeft een hectische week achter de rug. Hij raakte verwikkeld in een conflict tussen zijn werkgever SBS 6 en de Tros, die een realitysoap over de Toppers en hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in de planning had. SBS 6 verbood de zanger om deel te nemen aan de tiendelige tv-serie.