AMSTERDAM - Britney Spears vertelt voor het eerst openlijk over wat waarschijnlijk de moeilijkste tijd van haar leven was.

Opnamen in psychiatrische instellingen, voogdijdrama's, wilde nachten met paraplu's en scheerapparaten: het was niet wat je noemt de beste tijd voor Britney Spears.

Toch lijkt de zangeres de afgelopen maanden haar leven weer op de rails te hebben. Ze komt nauwelijks nog negatief in het nieuws, werkt aan wat een 'groots' album moet worden en spreekt nu ook voor het eerst openlijk over wat ze heeft doorstaan.

In de 90-minuten durende documentaire die muziekzender MTV met de zangeres opnam, zegt ze dat ze erg eenzaam is en zich schaamt voor de gebeurtenissen. "Als ik terugkijk denk ik, ik ben een slim persoon maar waar was ik in hemelsnaam mee bezig?"

Tussen opnamen door draait de camera door in haar trailer. "Ik heb een boel meegemaakt de afgelopen drie jaar," zegt de 26-jarige terwijl ze vecht tegen de tranen. "En er is een hoop dat mensen niet weten."

Eenzaam

"Ik word soms zo eenzaam omdat ik niet makkelijk mensen toelaat, snap je?" Ook zegt ze moeilijk om te gaan met alle aandacht die ze krijgt. "Je leeft zo beschermd. Dat is ook nodig, maar ik zit vast in die situatie. Ik moet er maar mee om zien te gaan, iedere dag weer."

Toch zegt ze haar liefde voor het vak nooit te hebben verloren: "Het blijft altijd leuk, ik heb mijn vak altijd heerlijk gevonden."

For The Record

In de documentaire praat de zangeres ook over de scheiding, de voogdijzaak en haar problemen met verdovende middelen. Britney: For The Record wordt 30 november uitgezonden in Amerika, 48 uur voordat haar album Circus uitkomt, zo meldt de Engelse Metro.

Wanneer de documentaire in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Bekijk hieronder vast de eerste beelden.