AMSTERDAM - Advocaten van Lindsay Lohan hebben een motie bij de rechtbank ingediend waarin de actrice de rechter vraagt te bevelen dat haar getuigenverklaring niet gefilmd mag worden. De 22-jarige Lohan moet een verklaring afleggen in een zaak die haar vriendin Samantha Ronson aanspande tegen haar voormalige advocaten.

Het juridische team van Lohan baseert zich in de motie op het besluit van de rechter in de voogdijzaak tussen Britney Spears en Kevin Federline. Hij verbood dat hun verklaringen op video werden opgenomen. Lohan wil ook niet dat afschriften of andere verslagen in publiek toegankelijke archieven terechtkomen. De rechter beslist volgende maand over haar verzoek.

De 31-jarige Samantha Ronson sleepte vijf maanden geleden haar voormalige advocaten voor de rechter, omdat het team volgens haar heeft gefaald om haar op een adequate manier te vertegenwoordigen in een rechtszaak wegens laster tegen onder anderen showbizzblogger Perez Hilton. De dj verloor de zaak en moest Hilton ruim zestigduizend euro aan gemaakte proceskosten betalen.

Ronson en Lohan zaten vorig jaar mei samen in de auto toen het door Lohan bestuurde voertuig tegen een boom aanreed. Hilton postte daarna meerdere malen berichten op zijn website waarin hij stelde dat Ronson cocaïne in de auto van haar vriendin had verstopt. De drugs waren door de politie in de auto van Lohan aangetroffen.