AMSTERDAM - Lil' Kim is aangeklaagd door platenmaatschappij Brookland Media. Het bedrijf eist ruim 1,8 miljoen euro van de rapper omdat ze zich niet aan haar contractuele verplichtingen zou hebben gehouden.

De rapper, die in het echt Kimberly Denise Jones heet, tekende eerder dit jaar een contract bij de platenmaatschappij.

Album

Het bedrijf zou een aanzienlijk bedrag hebben geïnvesteerd in de realisatie van een nieuw album, en in apparatuur en promotie voor de 34-jarige artieste.

In de rechtsdocumenten staat dat Lil' Kim begin september een aantal nummers voor het album opnam, maar niet het aantal dat contractueel was afgesproken.

Ook heeft de rapper geprobeerd de overeenkomst te wijzigen en weigerde ze verder te gaan met de opnamen van de nummers totdat Brookland Media instemde met deze wijzigingen.

Maatschappij

De platenmaatschappij wil dat de rechter de geldigheid van het contract laat waarborgen en Lil' Kim verbiedt met een andere maatschappij in zee te gaan.

De advocaat van de artieste, die ooit een Grammy Award won, verkondigt dat Brookland Media met de aanklacht zijn eigen positie in het conflict wil versterken. Wanneer de rechtszaak dient, is niet bekend.