AMSTERDAM - Sophie Hilbrand heeft zich ooit klemgezopen toen ze in de file stond.

"Ik ben een keer heel dronken geworden in de file. Ik belandde met twee vriendinnetjes op weg naar een feest in de vrijdagspits.

En toen had ik nog een krat achterin staan met wodka en allemaal blikjes", vertelt de presentatrice, die vervolgens met haar vriendinnen de drank soldaat maakte. "Toen we bij dat feest aankwamen waren we echt starnakel."

Hilbrand

Hilbrand haalde de herinneringen aan haar hachelijke fileavontuur donderdag op naar aanleiding van de eerste door de ANWB ingestelde Filevrije Dag.

Om dit evenement luister bij te zetten deelden Hilbrand en haar BNN-collega Filemon Wesselink gratis ontbijtjes uit langs de A2 bij Breukelen. Daarbij probeerden ze tegelijkertijd zo veel mogelijk nieuwe leden te werven voor hun omroep.

Filemon

Filemon heeft minder grappige herinneringen aan in de file staan. "Ik heb volgens mij in mijn leven twee keer een botsing gehad en dat was altijd in de file", vertelt hij.

"Dat is vooral mijn herinnering. Ik heb daar mijn lievelingsautootje, mijn eerste auto waar ik helemaal mee naar Rusland en Italië was gereden, total loss gereden. Dat vond ik wel heel erg."

Maar over het algemeen vindt de presentator het niet zo erg om in de file te staan. "Ik vind het heerlijk om dan naar de radio te luisteren, naar BNR of Radio 1. En een beetje telefoneren of ideeën verzinnen. Ik vind het altijd wel een soort rustmoment."