HILVERSUM - Bezoekers van de website van Veronica Magazine hebben Giel Beelen uitgeroepen tot slechtste tv-presentator van 2008. De bekende 3FM-dj kreeg woensdagochtend tijdens zijn radio-uitzending de bijbehorende prijs, Het Lelijk Ding, uitgereikt.

Beelen versloeg met zijn presentatiekwaliteiten onder anderen Beau van Erven Dorens, Ron Brandsteder en Andries Knevel. Dit jaar was Beelen onder meer te zien als tafelheer bij De Wereld Draait Door en presenteerde hij zijn eigen tv-programma Factor Giel.

Het Lelijk Ding voor slechtste tv-presentatrice ging naar Patty Brard, die eerder liet weten de award niet in ontvangst te willen nemen. Onder de genomineerden waren verder Fiona Hering, Nicolette van Dam, Wendy van Dijk, Bridget Maasland en Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Can't Buy Me Love werd uitgeroepen tot slechtste tv-programma van 2008. Andere kanshebbers waren onder meer Tussen Kunst & Kitsch, Raymann Is Laat, Mooi Weer De Leeuw, Gillend Naar Huis en De Lama's.

Tanja Jess

Ruud de Wild kreeg twee lelijke dingen. Een voor slechtste radiopresentator en een voor slechtste radioprogramma (Ruuddewild.nl). "Elke prijs is er een", aldus De Wild. Tanja Jess kreeg Het Lelijk Ding voor haar prestaties als radiopresentatrice.

De publieksprijzen werden vorig jaar in het leven geroepen door Veronica Magazine als tegenwicht voor alle lovend bedoelde mediaprijzen in ons land.