LAREN - Actrice Josine van Dalsum laat zich niet door haar ziekte op haar kop zitten. Ze speelt donderdag in het Singertheater in Laren gewoon de première van Vleugellam, een stuk over afasie, de handicap die maakt dat je niet meer kunt zeggen wat je denkt.

"Ze wil absoluut spelen en dus maken we het haar mogelijk", aldus haar man en regisseur John van de Rest dinsdag. Zijn echtgenote lijdt aan kanker en heeft tijdens de repetitie 'een grote fysieke terugslag' gehad.

"Ze belandde twee keer in het ziekenhuis. Maar ze verdomt het achter de gerariums te gaan zitten. Ze heeft nu een soort astronautenvoeding gehad en is 4 kilo aangekomen", zegt Van de Rest.

Wings

Van Dalsum schreef het stuk, dat in samenwerking met de Afasie Vereniging Nederland op de planken wordt gebracht. Aanvankelijk waren er plannen om Wings van Arhur Kopit opnieuw uit te brengen, het stuk over afasie dat in de jaren '80 door Ellen Vogel en Henny Orri werd gespeeld.

Volgens Van de Rest is nu onder de handen van zijn vrouw een heel nieuw stuk geworden, alleen nog maar geïnspireerd op Kopit.