AMSTERDAM - Vorige week kondigden de Toppers aan dat hun weg naar het Eurovisie Songfestival in Moskou te zien zal zijn als realitysoap bij de Tros. Dat initiatief schoot bij SBS 6, de vaste werkgever van Topper Gerard Joling, in het verkeerde keelgat.

"Dat is contractueel niet toegestaan", meldt een woordvoerder van de commerciële zender.

Een eenmalig uitstapje is volgens SBS 6 geen probleem, 'maar een volledige soap is iets anders', stelt de woordvoerder. "Dat is hetzelfde als dat wij een realitysoap over Jan Smit zouden maken."

De Tros is zich van geen kwaad bewust. "Wij hebben hier alleen via via over gehoord", meldt een woordvoerder van de publieke omroep.

Contact

"Wij hebben nog geen contact gehad met SBS 6, dus kunnen er weinig over zeggen." Dat gebrek aan contact is een bewuste keuze van de zender. "Wij hebben te maken met Gerard Joling, niet met de Tros", meldt de woordvoerder van SBS 6.

De realitysoap over de Toppers, die zich in mei moeten zien te kwalificeren voor het Songfestival, wordt vanaf 5 februari uitgezonden.

Vorige week dinsdag, toen de Toppers hun plannen officieel toelichtten tijdens een persconferentie in Amsterdam, werden al opnamen gemaakt voor de tv-serie.