AMSTERDAM - O.J. Simpson hoeft geen cel te delen met andere gevangenen. De voormalige sportheld is voor zijn eigen veiligheid apart gezet. "De gevangenis neemt speciale maatregelen om zeker te weten dat hij veilig is", zei zijn advocaat zondag.

Een dag eerder werd Simpson schuldig bevonden aan een gewapende overval op twee handelaren in sportsouvenirs, die hij vorig jaar met een medeverdachte zou hebben gepleegd in een hotel in Las Vegas.

Simpson hangt een mogelijk levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. De strafmaat wordt pas op 5 december bekendgemaakt.

Beroep

De 61-jarige Simpson gaat in hoger beroep tegen de veroordeling. Volgens zijn advocaat is de oud football-speler niet eerlijk behandeld in het proces. Zo zouden expres geen Afrikaans-Amerikaanse rechters op de zaak zijn gezet.

Bovendien zouden de rechters die de zaak behandelden van mening zijn dat Simpson dertien jaar geleden schuldig bevonden had moeten worden voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar minnaar Ronald Goldman. De sportman werd toen in een zeer controversiële zaak vrijgesproken.

Simpson zal een afgezonderd bestaan leven in de gevangenis. Zijn advocaat heeft hem afgeraden met de media te praten. Alleen familie en vrienden die op een speciale lijst staan mogen hem bezoeken.