Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: Het voor de paparazzi een waar vakantiefeest is, wij de voetbaleega's in badpak mogen aanschouwen, Jim moet oppassen dat hij een Idol blijft, Frans Bauer 'zwaargewond' is door een schaafwond en Gerard Joling niet zo jolig meer is. En: win een kus van Katja Schuurman. Lees mee in de roddelbladen van deze week.

Feessie

Op uitnodiging van het keuken- apparatenmerk Princess was half Bekend Nederland naar Aruba gevlogen. Daar organiseerde de eigenaar van het bedrijf een mega-feest. Lekker eten en drinken, in de mooiste hotels logeren en dat alles helemaal voor niets; dat lieten de showbizzers zich geen twee keer zeggen. En dus vlogen ze in grote getalen naar het zonnige eiland. Natuurlijk was het 'voor wat, hoort wat' en daarom mocht de roddelpers foto's maken, mits ze de merknaam Princess maar vaak genoeg zouden noemen in hun artikelen. Ook Idols-tieners Jim en Jamai mochten komen. Een buitenkansje voor de pubers, maar Jim leek niet in een feestelijke stemming te verkeren. Story weet te melden dat Jim uitermate humeurig was, zijn fans (de kinderen van de bekende nederlanders) geen handtekening wilde geven en zich bepaald afzijdig hield. En dus is dat meteen een reden om een artikeltje te maken met als kop 'Stijgt succes Jim naar het hoofd?' en 'Zanger kan weelde niet aan'. De goeiige Jamai komt er beter vanaf in het stuk, die deelde wèl gul handtekeningen uit en was gezellig. Arme Jim; midden in de puberteit, stemmingswisselingen door zijn opspelende hormonen en dan zo afgekamd worden door een roddelblad. Maar hij kan maar beter oppassen, want als de bladen zich ooit tegen hem keren, kan hij wel inpakken. Oh ja, by the way: mogen wij volgende keer ook mee naar Aruba, nu we de naam Princess zo vaak hebben genoemd in ons artikel?

Frans heeft Au

Ook op Aruba was volkszanger Fransje Bauer. Natuurlijk mèt zijn Mariska, maar deze keer zonder kids. En dat maakte de brave vader Frans wat overmoedig. Hij wilde per se op een banaan achter een speedboot voortgetrokken worden. Lachen! Maar dat lachen verging hem al snel. Frans kukelde van de banaan in het water en kwam tussen het sleeptouw terecht. Grote schaafwonden waren het gevolg. We mogen ze op de foto bewonderen in Prive. We zien Frans in zwemslip met een gezellig buikje. De grote schaafwond ziet er inderdaad pijnlijk uit, maar Story weet de gebeurtenis weer behoorlijk te overdrijven. Daar raakt hij 'zwaargewond' en gilde hij als een speenvarken. We kunnen de fans geruststellen: Frans had veel pijn, mocht niet meer zwemmen en lag in een t-shirt onder de parasol bij te komen van zijn 'ongelukje' en dat was alles. Maar na het zien van Frans in een zwemslip kunnen we het woord 'speenvarken' wel beamen. En de familiekiekjes kunnen het Bauer-fotoalbum in als een weekje 'Au-ruba'.

Sterren in badpak

Voor de paparrazzifotografen is het in de vakantietijd altijd feest. Ze reizen de sterren achterna om hen op hun vakantiebestemming op de kiek te zetten. En dus vloog het hele stelroddeljournalisten mee naar Aruba om daar de verzamelde BN'ners te vereeuwigen. En vlogen ze naar het Griekse Kos om daar Robert ten Brink en zijn vijf dochters te pakken te krijgen. Hij geniet daar in Club Med van een welverdiende luxe vakantie. Robert in zwembroek mag er trouwens wezen. Net als de broertjes De Boer natuurlijk, maar dat zijn topsporters. Hun vrouwen houden op Aruba voor de foto angstvallig hun buikjes en (sinaasappel?)dijbenen verborgen, dus daar kunnen we helaas niets over schrijven. Zwemster Inge de Bruijn is natuurlijk ook in puike conditie. Truus van Gaal en haar Louis zijn zo verstandig hun 50+ lijven alleen bedekt te laten fotograferen, dus daar nemen we geen aanstoot aan. En ach, die arme fotograaf die er op uitgestuurd was om 'weerman' Piet Paulusma te fotograferen. Voor hem geen tropische stranden en wuivende palmen. De weerman ging namelijk doodnormaal met zijn gezinnetje naar de camping in…Drenthe!

De waarheid is hard

Het zit Gerard Joling niet mee de laatste tijd. Al jaren teert hij op het schnabbelcircuit en hij heeft al in geen tijden meer een hitje gehad. Wel bokste hij nog een tv-programma voor elkaar, waarin hij op zoek ging naar De waarheid. Volgens Gerard zelf was het programma een groot succes en trok het honderdduizenden kijkers. De omroep dacht daar anders over. Gerrad moet van de buis. Hij baalt er enorm van en lucht zijn hart in de bladen. Maar dat was niet de enige tegenslag. Weekend weet te melden dat Gerard's rijbewijs is afgenomen. Op weg naar een afspraakje racete hij met 130 kilometer per uur op een weg waar je 80 mag. En ja: als de politie je dan pakt, moet je zelfs als Bekende Nederlander je auto èn je rijbewijs inleveren. Het wachten is op een boete van de rechter. Gerard is heel laconiek. Hij baalt wel, maar 'Ik maak me er verder geen zorgen over en van een forse boete zal ik ook niet wakker liggen.' Het is te hopen dat de rechter dit artikeltje niet onder ogen krijgt, want het is natuurlijk wèl de bedoeling dat een bekeuring je doet leren van je fouten. En daar is bij Gerard niets van te merken. Grappig detail: Gerard zegt dat hij baalt dat hij nu niet mag autorijden. 'Als ik een boodschap wil doen moet ik òf lopen òf iemand laten rijden.' Zou de zanger ooit van het vervoersmiddel fiets gehoord hebben? Of komt de broekspijp van zijn hawaii-print couture-broek dan tussen de ketting?

Kus van Katja

Wie droomt er niet van: een kus van Katja Schuurman? Het ligt binnen bereik, want Katja looft een zoen uit in een actie voor 'haar' omroep BNN. De zender moet eind 2003 50.000 nieuwe leden werven om op de zender te mogen blijven. En de omroep heeft hiervoor ludieke acties bedacht. Een ervan is een kus van Katja voor de persoon die de meeste nieuwe leden voor de omroep binnenhaalt. Maar ook een dagje shoppen in Londen met Bridget is een prijs voor wie stemmen weet te werven. Ai, dat is moeilijk kiezen. Maar wie geinteresseerd is, kan vast wel meer info vinden op de site van BNN. Laat het ons weten als je een lucky winner bent? We willen graag weten hoe Katja kust en wat de favoriete Londense adresjes van Bridget zijn.