AMSTERDAM - Chantal Janzen neemt de presentatie op zich van het Gouden Televizier-Ring Gala. Frits Sissing zou het evenement aanvankelijk presenteren, maar wordt nu vervangen omdat zijn programma Op Zoek naar Evita meedingt naar de prijs voor het beste televisieprogramma.

De organiserende Avro stelt vrijdag in een verklaring tot deze beslissing te zijn gekomen omdat de omroep 'iedere vorm van partijdigheid' wil voorkomen.

"Tijdens het gala zetten we de drie genomineerde programma's in het zonnetje", verklaart Gerben Bakker, de eindredacteur van het prijzengala dat op 24 oktober plaatsvindt. "Daar hoort Frits Sissing nu ook bij. Het zou gek zijn wanneer hij als presentator de kijker oproept om op zijn eigen programma te stemmen."

Genomineerden

Op Zoek naar Evita strijdt samen met Gooische Vrouwen en Mooi! Weer de Leeuw om de Gouden Televizier-Ring. Paul de Leeuw, Matthijs van Nieuwkerk en Ruben Nicolai maken kans op de Zilveren Televizier-Ster, de prijs voor de televisieman van het jaar. Yvon Jaspers, Linda de Mol en Sophie Hilbrand strijden om het vrouwelijke equivalent van de onderscheiding.

Het Klokhuis, het Jeugdjournaal en Spangas zijn genomineerd voor de Gouden Stuiver, het beste kinderprogramma van het jaar. Yolanthe Cabau van Kasbergen, Nicolette van Dam en Nicolette Kluijver maken kans op een nieuwe aanmoedigingsprijs, de Televizier Talent Award.

Het Gouden Televizier-Ring Gala vindt plaats in Theater Carré in Amsterdam. Het wordt uitgezonden op Nederland 1.