AMSTERDAM - Melissa Etheridge is een huwelijk aan het plannen met haar lesbische partner Tammy Lynn Michaels. Dat vertelde de zangeres woensdag aan een verslaggever van het Amerikaanse tv-entertainmentprogramma Extra.

In 2003 beloofden Etheridge en Michaels elkaar al in een ceremonie eeuwige trouw. Omdat het homohuwelijk in Californië sinds mei van dit jaar is toegestaan, wil het koppel nu officieel in het huwelijksbootje stappen. Een datum voor het huwelijk is nog niet bekend.

De 47-jarige zangeres heeft vier kinderen: Bailey Jean (11) en Beckett (9) uit een eerder huwelijk, en de 1-jarige tweeling Miller Steven en Johnnie Rose die zij in 2006 met Michaels kreeg.

Borstkanker

Etheridge trad woensdag op in het Hard Rock Café in Universal City om Pinktober te openen, een evenement dat in het teken staat van borstkanker. Begin vorige maand gaf de zangeres een optreden tijdens Stand Up to Cancer.

De Amerikaanse zet zich vaker in voor vrouwen met borstkanker. In 2004 werd bij haar de ziekte geconstateerd en onderging zij chemotherapie.