PURMEREND - Dance Valley heeft twee weken voor het festival een slotoffensief ingezet om de laatste paar duizend kaarten aan de man te brengen. Dance Valley heeft in totaal 40.000 kaarten beschikbaar, daar zijn nu ongeveer 36.000 van verkocht, aldus de organisatie.

Organisator UDC rekent erop 2 augustus uitverkocht te zijn. Volgens een woordvoerder is het gebruikelijk dat de laatste weken nog een paar duizend kaarten verkocht moeten worden. "Ging dat een paar jaar geleden vanzelf, nu moet extra moeite worden gedaan met advertenties en spotjes", zegt een UDC-medewerker. Hij meent dat een festival als Pinkpop zich dat niet heeft gerealiseerd en daarom niet uitverkocht was.

Dance Valley vindt op 2 augustus plaats in recreatiegebied Spaarnwoude bij Velsen. Op het festival draaien 158 dj's. Sinds vorig jaar is het bezoekersaantal gehalveerd en zit de organisatie beter in elkaar.

Twee jaar geleden liep het namelijk mis op Dance Valley. Na afloop was voor de duizenden bezoekers, toen nog 80.000, onvoldoende vervoer beschikbaar. Verkleumde feestgangers liepen uren in de regen, tientallen werden met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. Dit jaar werkt de organisatie opnieuw met het draaiboek van vorig jaar toen alles weer goed verliep.