HILVERSUM - De nominaties voor de Gouden Televizier-Ring zijn woensdagavond bekendgemaakt in het RTL4-programma RTL Boulevard.

Het gaat tussen Mooi! Weer de Leeuw van Paul de Leeuw, de tv-serie Gooische Vrouwen en Op Zoek naar Evita, het programma waarin de hoofdrolspeelster voor de musical Evita werd gezocht.

Paul de Leeuw, Matthijs van Nieuwkerk en Ruben Nicolai strijden om de titel Televisieman van het Jaar (Zilveren Televizier-Ster).

Yvon Jaspers, Linda de Mol en Sophie Hilbrand kunnen Televisievrouw van het Jaar (Zilveren Televizier-Ster) worden. In de categorie jeugdprogramma's (Gouden Stuiver) dingen het educatieve programma Het Klokhuis, het Jeugdjournaal en de tv-serie SpangaS mee.

Talent

Voor het eerst ontvangt een aanstormend televisietalent een prijs. Yolanthe Cabau van Kasbergen (TROS), Nicolette van Dam (RTL) en Nicolette Kluiver (BNN) zijn de eerste genomineerden voor de Televizier Talent Award.

Het publiek stemde de afgelopen weken massaal voor de televisie- en radioprijzen van Nederland. Via de website Televizier.nl kwamen in totaal 163.664 stemmen binnen, ruim 100.000 stemmen meer dan in 2007. De genomineerden voor de radioprijzen worden donderdag bekendgemaakt.

De uitreiking van de prijzen is tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 24 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De AVRO zendt het gala rechtstreeks uit op Nederland 1 vanaf 20.25 uur.