AMSTERDAM - Linda de Mol gelooft dat ze haar zakelijk succes te danken heeft aan haar mannelijke benaderingswijze. "Ik ben een man met borsten", zegt de presentatrice, actrice en bladenmaakster in de eerste editie van Jackie Business, dat vrijdag verschijnt.

De 44-jarige De Mol is opgenomen in de 'Top 25 van de meest inspirerende Nederlandse vrouwen' die voor het blad werd opgesteld.

De blondine belandde op de vierde plaats, achter lingerieontwerpster Marlies Dekkers (3) en Mabel Wisse-Smit (2). Eurocommissaris Neelie Kroes voert de lijst aan. Zij nam maandag het eerste exemplaar van de Jackie Business in ontvangst.

Zakenwereld

Jackie Business is van de makers van modeglossy Jackie en is gericht op jonge, ambitieuze vrouwen die geïnformeerd willen worden over de zakenwereld.

"Ons doel is om de vrouwelijke ambitie aan te wakkeren, zonder opgeheven vingertje", laat hoofdredactrice Femmetje de Wind weten.

"Dit is de tijd van het nieuwe feminisme; glamour en vrouwelijkheid horen er net zo hard bij als cijfers en bedrijfsresultaten. Het krijtstreepje verruilen we voor de kokerrok."

Viva 400

Eerder deze maand kwam vrouwenblad Viva met de Viva 400, een lijst met vierhonderd succesvolle, stoere, rijke en ondernemende topvrouwen. Daarin zijn onder anderen Sonja Bakker, prinses Máxima en modeontwerpster Joline Jolink opgenomen.