VLAARDINGEN - De ophef rond clown Bassie (Bas van Toor) blijkt een reclamestunt van een verzekeraar. Dat heeft de clown, onderdeel van het voormalige tv-duo Bassie & Adriaan, woensdag via zijn website laten weten.

Deze week verspreidde een showbizzwebsite het gerucht dat Van Toor (73) mogelijk een kind had verwekt bij een 31-jarige vrouw.

In een eerdere campagne van de verzekeraar stond de clown op de camping naast een jong gezin, dat onderweg naar hun vakantiebestemming ook al de hele tijd naar zijn dvd's moest luisteren.

In de nieuwe commercial heeft Bassie een jong stel naast zich wonen waarvan de vrouw zwanger is. Als het kind wordt geboren blijkt het rood piekhaar te hebben en een rode clownsneus.

Geslaagd

In een verklaring van Van Toor meldt hij woensdag de grap zeer geslaagd te vinden. "Hallo vriendjes en vriendinnetjes, Wat een dagen waren dat zeg! Lachuuuu!!!" De clown heeft 'het nieuws' laten lekken naar een website, waarna zijn telefoon roodgloeiend stond.

"Maar natuurlijk nam niemand op. Wij zijn lekker ergens anders heen gegaan. Zelfs bij Adriaan in Spanje, die ook in het complot zat, kwamen journalisten aan de deur. (...) Allememachies, wat een verwarring! Geen boevenstreken dus, maar gewoon kattenkwaad."

Kermis

Dinsdag zegde de clown een gepland concert af op de kermis van het Amsterdamse Mercatorplein. Als reden gaf hij toen op dat hij was overdonderd door de ophef rond zijn persoon.

Dit deel van de grap bleek niet geslaagd, want die afzegging was vooraf niet de bedoeling. "Aanstaande vrijdag kom ik daar gewoon optreden, want dat ging dinsdag even de mist in", schrijft hij in zijn verklaring.