AMSTERDAM - Sienna Miller heeft buiten de rechtbank om een schikking getroffen met de Britse krant Daily Star. De actrice kreeg een schadevergoeding van negentienduizend euro van de tabloid, die een paparazzofoto van haar plaatste. Dat meldt de BBC dinsdag.

De 26-jarige Miller ondernam stappen tegen de krant nadat deze een in Los Angeles genomen foto afdrukte waarmee haar privacy zou zijn geschonden.

In een verklaring laat de Daily Star weten 'te begrijpen dat Miller is geteisterd en leed is aangedaan door de constante achtervolging en intimiderende tactieken van paparazzi'. "Wij bieden Sienna onze verontschuldigingen aan voor het publiceren van deze foto."

Naaktfoto's

Het is niet de eerste keer dat Miller met succes een krant aanklaagt voor het plaatsen van heimelijk genomen foto's. Eind vorig jaar kreeg ze bijna vijftigduizend euro van de Britse kranten The Sun en News of the World, vanwege het publiceren van naaktfoto's die waren gemaakt op de set van haar film 'Hippie hippie shake'.

Verhouding

Het privéleven van Miller wordt bijna wekelijks uitgemeten in de roddelpers. De blondine zou sinds juni een verhouding met acteur Balthazar Getty hebben, die zijn vrouw en vier jonge kinderen in de steek liet.

In de Britse en Amerikaanse media werd Miller zwartgemaakt en werd gesuggereerd dat de actrice het gezinnetje van Getty heeft stukgemaakt.