AMTERDAM - Een persconferentie van De Toppers kán alleen maar over de top zijn. Gerard Joling, René Froger en Gordon onthulden dinsdag hun plannen voor het Eurovisiesongfestival in het Amstel Hotel in Amsterdam. Ze arriveerden op jetski's, in goud met paarse pakken.

De drie mannen hebben zin in het Eurovisiesongfestival, volgend jaar in de Russische hoofdstad Moskou. "We gaan winnen", riep Froger strijdvaardig.

"Moskou heeft nog nooit zoiets meegemaakt", aldus Gordon. "Het wordt veel glitter, maar dan in combinatie met een goed nummer", voegde Joling toe.

Voorronde

Componisten hebben tot eind november de kans om nummers in te sturen. Op 1 februari gaan De Toppers vier of zes nummers zingen tijdens de Nationale voorronde, uitgezonden door de TROS. "We willen zelf ook nog iets gaan schrijven", zei Gordon.

Een jury en het publiek kiezen uiteindelijk het nummer waarmee de Toppers in mei volgend jaar Nederland gaan vertegenwoordigen. En het publiek heeft nog meer inspraak, het kiest ook de outfit van De Toppers uit. Vanaf 5 februari wordt door de TROS de docusoap De Toppers Op Weg Naar Moskou uitgezonden.

Fans

De zangers hoefden naar eigen zeggen niet lang na te denken over hun deelname. "We zijn alle drie grote songfestivalfans", zei Froger. Voor Gordon is het zelfs een droom die uitkomt, alleen Joling moest iets langer nadenken. Hij is de enige die al eerder heeft meegedaan met het liedjesevenement, in 1988 met het nummer Shangri La.

"Eigenlijk voel ik me een beetje te oud hiervoor. Alleen had ik ook nooit meer meegedaan, maar nu we met z'n drieën gaan, vind ik het een geweldige grap."

Persconferentie De Toppers