AMSTERDAM - Britney Spears staat te popelen om weer op te treden. De zangeres is momenteel druk bezig om danspasjes in te studeren voor een wereldtournee die in 2009 van start moet gaan, zo liet ze maandag weten aan de Amerikaanse radiozender Z100.

Sinds Spears aan haar persoonlijke problemen heeft gewerkt, denkt de zangeres ook weer aan haar carrière. Op 2 december komt haar zesde studioalbum, Circus uit.

Eerder deze maand woonde Spears de MTV Video Music Awards bij in Los Angeles. Ze trad niet op, maar nam wel drie awards in ontvangst voor haar video 'Piece of Me'.

Geschokt

De zangeres zegt tegen Z100 dat ze "enorm geschokt" was dat ze maar liefst drie keer in de prijzen viel. "Het is een leuke clip, maar volgens mij heb ik het verleden video's gemaakt die een stuk beter waren."

Rijbewijs

Spears mag haar leven dan schijnbaar weer op de rails hebben; haar buitensporige gedrag van vorig jaar blijft haar achtervolgen. Zo moet ze volgende maand voor de rechter verschijnen wegens het rijden zonder geldig rijbewijs.

Haar advocaat, die de rechter al twee keer heeft gevraagd de zaak te seponeren, deed maandag een verzoek tot uitstel van de rechtszitting.

Oneerlijk

Volgens de advocaat wordt Spears oneerlijk bejegend. Vergelijkbare overtredingen worden volgens hem afgedaan met een boete. Ook zou de artieste niet goed haar verdediging kunnen voeren, omdat ze sinds begin dit jaar onder curatele staat. Haar vader beheert haar persoonlijke en zakelijke belangen.

De zangeres werd in de zomer van vorig jaar aangehouden nadat ze tegen een geparkeerde auto was gebotst en was doorgereden zonder de eigenaar op de hoogte te stellen. Bij de arrestatie bleek dat Spears geen rijbewijs had dat geldig was in Californië.