AMSTERDAM - Liz Hurley was maandagavond het stralende middelpunt op het Pink Ribbon Gala in het Amsterdamse Concertgebouw. De Britse actrice is ambassadrice van de organisatie, die zich inzet tegen borstkanker.

Tijdens het gala werd de Estée Lauder Pink Ribbon Award uitgereikt. De prijs, inmiddels drie jaar oud, heeft tot doel om vrouwelijkheid tijdens of na borstkanker te verbeelden. Het thema is dit jaar 'Power voor pink'.

Ook werd het Pink Ribbon Magazine gelanceerd. De jubileumuitgave van de glossy, waarvan de volledige opbrengst naar de Stichting Pink Ribbon gaat, heeft dit jaar het thema 'Vivre!'.

Monologen

In het blad staan onder meer de borstmonologen van bekende Nederlandse vrouwen als Anita Witzier, Quinty Trustfull en Frederique van der Wal. Zij droegen tijdens het gala een verkorte versie van de monologen voor.

De 43-jarige Hurley is al sinds 2000 voor Pink Ribbon. Ze is het gezicht van cosmeticagigant Estée Lauder en reist jaarlijks met Evelyn Lauder, die in 1992 het roze lintje introduceerde, de wereld rond voor de bewustwordingscampagne in borstkankermaand oktober.

Oma

Hurley kreeg in haar leven al meerdere keren met de ziekte te maken. Haar oma en een aantal van haar vriendinnen hebben borstkanker gehad. "Als ze zich bewuster was geweest van het gevaar, had ze misschien nu nog geleefd", zo zei de actrice maandagavond. "Hoe sneller je erbij bent, hoe groter de kans om het te overleven."

Pink Ribbon Gala