AMSTERDAM - Dennis Quaid is furieus op zijn ex Meg Ryan. De Hollywoodster baalt dat Ryan ter promotie van haar nieuwe film 'The women' herinneringen aan hun scheiding ophaalt in de pers.

"Het is acht jaar geleden en ik vind het ongelooflijk dat Meg blijft doorgaan met het openlijk herschrijven van het verloop van onze relatie", briest hij in de New York Daily News.

De 46-jarige Ryan, die een bedrogen vrouw speelt in de film, vertelt in meerdere interviews dat zij niet de eerste was die ontrouw was tijdens haar tienjarige huwelijk met Quaid.

Pijnlijk

"Dennis was al lange tijd niet trouw en dat was heel pijnlijk", vertelde ze in het Amerikaanse tijdschrift InStyle. Het huwelijk liep op de klippen toen Ryan in 2000 een romance beleefde met de Australische acteur Russell Crowe op de set van de thriller 'Proof of life'.

"Ik vind het spijtig dat onze zoon Jack publiekelijk wordt herinnerd aan de pijn en het verdriet dat ieder kind tijdens een scheiding voelt", vindt de 54-jarige Quaid.

"Ik ben al jaren geleden doorgegaan met mijn leven en heb het getroffen met mijn gelukkige en gezonde gezin."

Kinderen

Quaid trouwde vier jaar geleden met makelaar Kimberley Buffington. In november kreeg het stel via een draagmoeder een tweeling, Thomas Boone en Zoe Grace. Tweeënhalf jaar geleden adopteerde ze een 1-jarig meisje uit China, dat ze Daisy True noemde.