AMSTERDAM - Zanger Gerard Joling zegt dat zijn naam zonder zijn toestemming in een verzoek tot beslaglegging op het augustusnummer van Quote is opgenomen. Hij ontkent verder betrokken te zijn bij een kort geding in deze zaak. Dat heeft de zanger woensdag bekendgemaakt.

De 50.000 exemplaren zouden normaal gesproken vrijdag in de winkel liggen, maar dinsdag werd er beslag gelegd op de oplage.

Joling had weliswaar problemen met een artikel in Quote, waarin bij een foto een citaat staat dat niet van hem is, maar hij zou niet zover gaan dat hij een blad zou willen verbieden, aldus zijn zaakwaarnemer. Het gaat om een kritisch artikel over de zakenman Jos Geerts. Er zou aan de kwestie gerefereerd zijn in gesprekken tussen Joling en de familie Geerts, maar er is geen toestemming gegeven Joling bij de zaak te betrekken.

De eiser is een mediabedrijf uit Amsterdam. Dit bedrijf stelt dat in het blad beelden uit een televisieprogramma zijn opgenomen waar het de auteursrechten van bezit, aldus de advocaat van Quote. Voor het gebruik van de beelden zou geen toestemming zijn verleend. Quote denkt dat de in het stuk hard aangepakte Geerts zelf achter de zaak zit.