PARIJS - Een liefdesverhaal in wit, rood en zwart. Met veren, kant, paarden, leer en haar kenmerkende sexy bh-bandje op het decolleté en nieuwe versies van haar blotebillenjurk veroverde lingerieontwerpster Marlies Dekkers zondagavond in het Palais de Tokyo de harten van de internationale modepers.

Alles had ze uit de kast gehaald om zich te presenteren in het centrum van de mode in Parijs. Het wemelde van de cameraploegen die onder andere waren afgekomen op de indrukwekkende lijst van aanwezige celebrities.

Popsterren als Usher, Kelly Rowland, Ne-Yo, Solange Knowles en actrice Mischa Barton vulden de eerste rij. Georgina Verbaan en haar vriend Pieter van der Wielen vertegenwoordigden de Nederlandse jetset.

Gedicht

De show ging over een liefdesverhaal in drie delen. De witte collectie van korsetten, jarretels, beenwarmers en maagdelijke cocktailjurken en babydolls las als een gedicht. "Wit staat voor mij voor de eerste verkenning van liefde", aldus Dekkers.

In het tweede deel waren de modellen uitgedost als bonbondozen in rode lingerie, gecombineerd met tutu's en gelaagde satijnen onderjurkjes.

Op het hoofd droegen zij hoofddeksels van rode veren. "Rood is de kleur van flirten, voor mij het hoofdstuk van een liefdesrelatie", verklaarde de ontwerpster.

Hoofdrol

De erotiek kwam in de kleur zwart aan bod. Twee modellen waren gekleed als paard en in dit gedeelte speelde leer een hoofdrol. Dekkers, die als grande finale zelf in een zwarte kanten bruidsjurk op de catwalk verscheen: "Ik vind zwart het symbool voor het consumeren van liefde, het begeren."

Met de show in Parijs wilde de ontwerpster laten zien dat lingerie en mode een twee-eenheid is. "Mijn doel is om op het officiële programma van de Parijse modeweek te komen."

New York

Haar merk bestaat 15 jaar en Dekkers is in vliegende vaart bezig om een 'global brand' te worden. Volgende maand zet zij de eerste stappen in de Verenigde Staten met een winkel in New York.

"Steeds meer Hollywoodsterren willen mijn lingerie hebben, dus is het logisch dat ik daar ook aanwezig ben." Hoe groot ze wil worden? "Zo groot mogelijk binnen dat ene leven wat ik heb."

Catwalkshow Marlies Dekkers in Parijs