AMSTERDAM - RTL beschouwt Million Dollar Wedding als een mislukt concept, maar is niet van plan om het programma daarom van de buis te halen. Dat zegt Erland Galjaard, programmadirecteur van de zender, zaterdag in De Telegraaf.

Galjaard zegt de mensen die wel naar het programma kijken niet te willen teleurstellen. "Een half jaar geleden haalden we twee slecht scorende programma's van de buis. Vervolgens kregen we het verwijt dat we vijfhonderdduizend kijkers in de kou lieten staan."

Show

De door Wendy van Dijk gepresenteerde show waarin koppels strijden om de bruiloft van hun dromen, ging eind augustus van start. De eerste aflevering werd door zeshonderdduizend kijkers gezien.

Inmiddels liggen de kijkcijfers rond de vierhonderdduizend. "We zullen het doel van een tot anderhalf miljoen kijkers niet meer halen", beseft Galjaard.

Vergist

De programmadirecteur noemt Million Dollar Wedding 'een niet goed uitgevoerd programma'. Het gegeven dat de deelnemende stellen zich via auditierondes moesten plaatsen voor de eindstrijd, ziet hij als een vergissing.

"We hebben ons in de auditieshows vergist. Het is onsympathiek om mensen op hun liefde te veroordelen."

Van Dijk

Presentatrice Van Dijk, met wie Galjaard volgens aanhoudende geruchten een relatie heeft, is volgens de tv-baas niets kwalijk te nemen. "Wendy doet het fantastisch."