AMSTERDAM - Haar scheiding met Sander Vahle is voor Linda de Mol nog altijd een pijnlijke herinnering. "We waren twaalf jaar samen, zoiets kun je niet binnen een jaar verwerken", vertelt de presentatrice en actrice in het Duitse weekblad Bunte. "Misschien blijft dat altijd pijn doen."

Vooral het feit dat ze haar kinderen soms moet missen, maakt haar verdrietig. "Ik denk dat het voor alle gescheiden moeders moeilijk is als hun kinderen hun tas pakken om bij papa het weekeinde door te brengen", legt ze uit.

"Daaraan zal ik nooit kunnen wennen. Het doet ook pijn als Sander en ik met elkaar overleggen hoe we het dit jaar met kerst met de kinderen doen."

Haar nieuwe vriend, toetsenist Jeroen Rietbergen, heeft weer geluk in haar leven gebracht. "Met Jeroen gaat alles super", jubelt ze. "Ook mijn kinderen kunnen het heel goed met hem vinden. Ze vinden het altijd jammer als hij weer vertrekt."

Vakantie

Het kersverse koppel ging deze zomer met de kinderen van De Mol, Julian (11) en Noa (8), op vakantie. "Ik was natuurlijk zenuwachtig hoe Jeroen het zou vinden om constant twee kleine kinderen om zich heen te hebben. Zelf heeft hij ze namelijk niet. En kinderen kunnen ontzettend vermoeiend zijn, maar hij heeft het fantastisch gedaan."

Hoewel Rietbergen nog altijd een eigen appartement heeft in Rotterdam, slaapt hij meestal bij De Mol in Laren. "Maar ik vind het ook goed als hij 's nachts, na zijn optredens, in zijn eigen huis slaapt", zegt de presentatrice.

"Bij mij gaat elke morgen om zeven uur 's ochtends de wekker omdat de kinderen naar school moeten, maar op een gegeven moment krijgen we ook dat samenwonen voor elkaar. Mijn kinderen verheugen zich daar al op."