AMSTERDAM - Jermaine Dupri denkt dat Travis Barker nog ongeveer twee weken in het ziekenhuis moet blijven, waar hij is opgenomen na een vliegtuigongeluk.

Dat vertelt de muziekproducer aan het Amerikaanse tijdschrift People. Hij bezocht de muzikant, met wie hij samen het kledingmerk So So Def heeft, vorig weekeinde in de brandwondenkliniek waar hij verblijft.

Barker liep vorige week vrijdag brandwonden op over een groot deel van zijn lichaam toen het privévliegtuig waarin hij zat van de landingsbaan raakte en, in een zee van vlammen, op een nabijgelegen weg tot stilstand kwam.

Brandwonden

DJ AM liep bij de crash brandwonden op aan handen en hoofd. De anderen vier inzittenden, onder wie de assistent en de bodyguard van Barker, overleefden het ongeluk niet.

Volgens Dupri gaat het naar omstandigheden goed met zijn vriend. "Het gaat goed, hij komt er wel weer bovenop. Maar het wordt een lang helingsproces."

Comfort

Er wordt in het brandwondencentrum waar hij verblijft alles aan gedaan om het de voormalige drummer van Blink-182 zo comfortabel mogelijk te maken.

"Hij krijgt alles tot zijn beschikking waar hij behoefte aan heeft: iPods, computers, alles wat hij wil", vertelt Dupri.