Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story.

Met daarin deze week dat Van Basten miljoenen spendeert, Maxima in de schatkist graait, de derde Dré Hazes, Frans Bauer op z'n Duits winkelt en dat verwende Linda de Mol haar zin niet krijgt. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Stadskasteel

Wat is dat toch met die voetballers? Ze geven miljoenen uit alsof het om kwartjes gaat. Nu smijt Marco van Basten weer zijn geld over de balk. Hij kocht in Amsterdam een huis van bijna 7 miljoen Euro. Zeven miljoen! Weekend vindt het pand echter helemaal niks. Niet veilig voor de kinderen, want in het Vondelpark lopen zwervers en liggen junks op de loer.

Waarom gaat Marco niet naar het Gooi? Daar krijgt hij drie keer zo veel grond voor minder geld. Maar centen heeft de voetballer blijkbaar genoeg. Onlangs voldeed hij een belastingschuld van ruim 7 miljoen omdat hij tien jaar lang was 'vergeten' inkomsten op te geven. En dan toch nog genoeg overhouden om dit stadskasteel aan te schaffen.

Graaiende prinses

Altijd gaat de discussie of het Koninklijk Huis nou wel of geen belasting zou moeten betalen. Maar Maxima neemt het 'graaien in de schatkist' wel heel erg letterlijk. Als een kind in een snoepwinkel stort ze zich telkens op de familiejuwelen. Zo ook op Prinsesdag. Weekend spotte haar met een diamanten armband-horloge. Het was ooit een cadeau van het Nederlandse volk aan Juliana voor haar 50e verjaardag.

De sobere Koningin vond het niet geweldig en droeg het niet vaak. Maar Maxima vindt het blijkbaar een prachtstuk en zwaaide er fier mee door de lucht. Om haar goede wil te tonen en niet als 'spilzuchtig' en 'coutureverslaafd' over te komen (haar kleding koopt ze van onze belastingcenten), shopte ze de paarse jurk bij een lokale, Haagse winkel. Of dat de discussie over de kosten voor het Koninklijk Huis dooft, durven we echter te betwijfelen.

Geen derde Dré

In Party een spannend verhaal over Rachel en André Hazes. De bodyguard van de zanger heeft een boek geschreven over zijn leven met de artiest. Volgens hem zou er een derde kind op komst zijn geweest. Rachel was zwanger, maar André kon en wilde niet meer. Hij was toen al bang niet oud te worden en wilde dat het kind niet aan doen. Rachel heeft toen een abortus laten plegen.

"Tot op de dag van vandaag heeft ze twee dagen in haar agenda staan die immer zijn omcirkeld" meldt de bodyguard "De dag dat zij de babyvrucht heeft laten weghalen en de dag waarop ze was uitgerekend". Een waar familiedrama, smult Party. Stel je voor dat Rachel wél was bevallen: dan zou er nu een derde Dréetje (of Roxje) rondlopen. En zou moeders nóg harder moeten vechten om alle centen van André binnen te harken. Nee, twee junior Hazesjes vinden wij méér dan genoeg.

Überhemd

Frans Bauer is een ijdel mannetje. Grote paniek dan ook toen zijn koffer niet aankwam op het vliegveld. Wat moest de zanger aan voor zijn Duitse tv-optreden? Er zouden 9 miljoen kijkers zijn, dus Franske wilde graag leuk voor de dag komen. Hij sprong in een taxi, scheurde naar de eerste de beste herenmodezaak en wapperde met zijn creditcard. 'In mijn beste Duits heb ik uitgelegd dat ik héél snel een pak nodig had', vertelt hij in Party.

In recordtempo werd de zanger in een pak gehesen. Zat goed, inpakken maar. Toen nog 'Schuhe, Schuhe', en daarna een riem. 'Gürtel, Gürtel' hijgde Frans en ook dat werd geregeld. Dat zijn Duits niet helemaal 'je dàt' is bleek toen Bauer een overhemd wilde. 'Overhemd', probeerde hij op z'n Neder-Duits. De wens werd begrepen, maar volgende keer beter een 'Bluse' of 'Oberhemd' bestellen, Frans. Die overigens helemaal happy is met z'n in zeven minuten gekochte outfit.

Hoezo 'nee'?

"Ik kan iedereen krijgen" pocht Linda de Mol tegen Privé. Daarmee doelt ze op BN'ners die in 'haar' blad willen. Gratis reclame, mooie promotie en een groot publiek leveren haar deze luxe-positie op. Maar één man staat op Linda's verlanglijstje en juist die krijgt ze niet. Het gaat om Willem-Alexander.

Al drie keer heeft Linda een brief geschreven, maar daarop kreeg ze niet eens antwoord! Dat is de miljonaire niet gewend, en ze broedde een plannetje uit. De blondine schakelde haar vader in, die contacten heeft met Mr. Pieter van Vollenhoven. Helaas heeft het nog niks opgeleverd. Willem-Alexander komt níet in Linda, de presentatrice wordt straal genegeerd. Volgens Privé geeft Linda niet op en heeft ze 'de jacht' op WA geopend.