NEW YORK - Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe heeft donderdagavond zijn Broadway-debuut gemaakt in New York. De 19-jarige filmster moest voor het stuk Equus naakt op het podium staan. Collega-acteurs als Glenn Close, Kathleen Turner en Dominic Cooper kwamen Radcliffe bekijken.

Radcliffe zei tegen de Britse nieuwszender BBC dat hij "doodsbenauwd" was voor de première. Hij had nog geen recensies durven lezen, liet hij vrijdag weten.

"Hij is geen kind meer", sprak acteur Richard Griffiths lovend over zijn jonge tegenspeler. "Hij is een jongeman en hij verdient alle kansen die daardoor op zijn pad komen."

Het feit dat hij naakt op het podium verschijnt in het stuk, deed eerder nogal wat stof deed opwaaien. Kathleen Turner vindt dat overdreven. "Als het in het script staat, als het in het verhaal hoort, als het nodig is, dan is het goed", verklaarde ze.

De New York Times roemt beide acteurs in een recensie om hun "gevoelige en intelligente spel". Equus ging vorig jaar al in première in Londen.

'Equus' is nog 22 weken te zien in het Broadhurst Theatre op Broadway. Acteur Richard Griffiths speelt net als in Londen de rol van psychiater in het stuk.

Broadway-debuut Daniel Radcliffe