AMSTERDAM - "Had ik na die eerste klap maar meteen een punt achter onze relatie gezet", kijkt Gouden Kooi-deelneemster Amanda vrijdag terug op haar relatie in de Telegraaf. De voormalig bewoonster van de miljonairsvilla heeft aangifte gedaan tegen Brian.

Amanda zegt door haar toenmalige vriend regelmatig mishandeld te zijn. "Hij heeft me ook bedreigd en mijn keel dichtgeknepen. Eigenlijk begon dat al tijdens het programma. Maar ik heb er nooit met iemand over gesproken. Ik hoopte dat alles anders zou worden als we eenmaal uit het huis zouden zijn. Niet dus. Brian is nog erger dan ik dacht."

Ondanks de mishandelingen koos Amanda er na het tv-programma voor samen te gaan wonen met haar voormalig concurrent uit de villa, op wie ze naar eigen zeggen 'smoorverliefd' was. In de ochtendkrant blikt ze terug op een voor haar traumatische periode.

Keel

"Had ik na die eerste klap maar meteen een punt achter onze relatie gezet. Ik weet het nog goed. Brian en ik zaten in De Gouden Kooi en lagen in bed. Op een zeker moment was ik het ergens niet mee eens. Hierop greep hij me bij de keel. Ik kon geen adem meer halen. Ik ben de badkamer ingevlucht en ging vervolgens over mijn nek."

Amanda vertrok uit het huis in Almere en stapte naar de politie. "Iedereen mag weten hoe de echte Brian is."