AMSTERDAM - Actrice Lindsay Lohan lijkt, na een paar rustige maanden, toch weer het foute pad te hebben opgezocht. Dat meldt Mail Online donderdag.

Lindsay wekte de indruk stabieler en serieuzer te zijn na haar verblijf in een afkickkliniek vorig jaar. Ze sleepte weer een aantal filmrollen in de wacht en leek een groot deel van haar tijd te besteden aan haar vriendin DJ Samantha Ronson. Nu steekt echter toch de oude Lohan weer de kop op. De Lohan die verdovende middelen gebruikt en zichzelf verminkt.

Althans, dat beweert een ingewijde. "Lindsay heeft een karakter dat erg gevoelig is voor verslavingen. Ze heeft verschillende dealers die haar van drugs voorzien en pillen die eigenlijk alleen op recept verkrijgbaar zijn. De helft van het probleem is dat niemand 'nee' tegen Lindsay zegt."

Gênant

Half augustus zou Lindsay tijdens een huisfeest in slaap gevallen zijn. "Ze was zo onder invloed, van drank en wat ze er allemaal bijneemt, dat ze buiten westen raakte. Het was zo gênant, vooral omdat het pas middernacht was en Sam eraan te pas moest komen om haar in bed te krijgen." Ook zou Lohan in dezelfde maand gezien zijn tijdens rockfestival Lollapalooza terwijl ze lijntjes coke snoof.

Maar dat was nog niks vergelijken bij het lanceringsfeestje van de kledinglijn van Sam's tweelingzus Charlotte, 6 september, vertelt een tweede bron. "Lindsay kreeg een woedeaanval en wilde met een meisje, dat met Sam in gesprek was, op de vuist gaan." De volgende dag werd Lohan gespot bij de MTV Video Music Awards met rode striemen op haar arm, die een stroom van geruchten over zelfverminking op gang bracht.

"Lindsay heeft zich zelf al eerder in de badkamer opgesloten om zichzelf te snijden," zegt de bron. "Sam weet dit en heeft zelfs scheermesjes voor haar verstopt."

Dieptepunt

Lindsay heeft in het verleden gezegd dat ze bang was dood te gaan na jaren van toetakelen van haar lichaam. In 2006 werd zij al op de gevoelige plaat vastgelegd met sneeën in haar arm en gaf ze toe een 'dieptepunt te hebben bereikt'.