AMSTERDAM - De familie van de in 2005 overleden Manuela Gomez Ruiz, die begin vorig jaar een rechtszaak aanspande tegen Michael Jackson en een Amerikaans ziekenhuis, ziet af van verdere rechtsvervolging.

De advocaat van de familie liet woensdag weten dat de familie te zwaar onder de zaak leed.

"Ik heb het hier over mensen met een gezin en een baan", verklaarde de advocaat. "De constante stress van deze langdurige zaak is hen te veel geworden."

Stress

De familie van Ruiz had zowel Jackson als het Marian Medical Center in Santa Maria aangeklaagd voor het veroorzaken van emotionele en mentale stress. De aanklagers beweerden dat de vrouw niet de vereiste zorg had gekregen nadat ze was getroffen door een zware hartaanval.

Het 73-jarige slachtoffer zou van haar kamer zijn gehaald om plaats te maken voor de met griepsymptomen kampende Jackson. De popster bezocht het ziekenhuis in 2005.

Vrijgesproken

In april van dit jaar werd hij door de rechter van alle aanklachten vrijgesproken in de ziekenhuiszaak. De familie besloot de zaak tegen het ziekenhuis nog wel voort te zetten, maar ziet daar nu dus alsnog van af.