AMSTERDAM - Jan en Friedel van Galen brengen dit najaar een boek uit waarin ze alles onthullen over hun dochter Rachel, de weduwe van André Hazes.

"We zijn vergevorderd en ik heb al een uitgever", vertelt Van Galen in weekblad Privé. "Het boek zal alles vertellen en niets verzwijgen. Schokkend, dat mag je van me aannemen, maar wel de enige echte waarheid."

Neerwaartse spiraal

De relatie tussen Rachel en haar ouders is sinds het overlijden van Hazes in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. "We leven op dit moment op voet van oorlog met Rachel en dat is nog zachtjes uitgedrukt", verklaart de vader van de weduwe.

De ruzie is volgens hem niet alleen te wijten aan de starre houding die Rachel aanneemt tegenover iedereen die de muziek van Hazes wil gebruiken. "Er is meer, veel meer", zegt Van Galen. "Zo erg dat ik er nauwelijks over kan praten."

Juridische maatregelen

Rachel vindt het belangrijk om de nalatenschap van haar man te beschermen en deinst niet terug voor juridische maatregelen.

De weduwe beschuldigde begin vorig jaar de fansite AndréHazesFan.nl ervan beeld- en geluidsmateriaal van Hazes onrechtmatig te hebben gebruikt.

Wat precies in het boek naar buiten gebracht zal worden is nog niet bekendgemaakt. "We hebben bij de uitgeverij moeten tekenen dat we niets over de inhoud zullen prijsgeven", stelt Van Galen. "Ook niet wanneer het uitkomt en waar het over gaat."

Verbaasd

De manager van Rachel reageert verbaasd op de uitlatingen van de ouders van haar cliënte. "O wat grappig", lacht ze.

"Rachel heeft het interview niet gelezen en dat gaat ze ook niet doen. Ze heeft dus ook geen behoefte om op het artikel te reageren."