RIJSWIJK - Golden Earring-zanger Barry Hay heeft al 280 aanmeldingen binnen van jonge vrouwen die willen meedoen aan zijn 'all-chick-rockband' project. Dat heeft Hay gezegd in een uitgebreid interview op de website www.musician.nl.

Via de website www.hisama.nl

Op 12 en 13 januari worden audities gehouden om te bepalen wie in aanmerking komen voor een rol als bandlid. De Earring-frontman denkt dat ongeveer 110 meiden serieus interesse hebben in een baan als muzikant. Hay heeft nog niets gezegd over de naam en het aantal leden van de band.

Volgens Hay moet de nog te formeren meidenrockband een jeugdig imago hebben, maar wordt het zeker geen Spice Girls-achtige formatie. De potentiële bandleden moeten beschikken over behoorlijke muzikale kwaliteiten. "Ze moeten ook echt kunnen spelen. Daar gaan we van uit. Je ziet bij Cesar (Zuiderwijk, drummer Golden Earring) op de drumschool bijvoorbeeld meisjes van die hartstikke lekker kunnen drummen", duidt Hay de selectiecriteria.

De Golden Earring is overigens bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe plaat. "We willen het ergens in het buitenland gaan opnemen", zegt Hay. "Gewoon met z'n vieren weg en intern ergens in een studio gaan zitten. Maar wel alles al voorbereid, we willen het hele album al kunnen spelen, al live gespeeld hebben. Dat hebben we al in geen eeuwen meer gedaan."

De opname van het album staat gepland voor juni. De band wil het karwei in tien dagen klaren. De Earring kiest voor een vernieuwde muzikale aanpak. Hay: "Het heeft niet zo gek veel zin om nou weer met zo'n geijkte Earring sound te komen. Het moet even wat anders worden."