AMSTERDAM - Gouden Kooi-deelnemers Brian Kubatz en Amanda Balk hebben hun relatie beëindigd. Ze hebben besloten om zich beiden meer op hun carrière te richten.

"Ze zijn nog jong en concentreren zich nu op zichzelf", laat de manager van Brian weten. "Twee weken geleden hebben ze het besluit genomen."

De twee kregen een relatie tijdens hun deelname aan het realityprogramma van John de Mol, dat in het voorjaar na anderhalf jaar ten einde kwam.

"In de Gouden Kooi waren de twee erg op elkaar aangewezen", legt manager Iris Groenland uit. "Buiten hebben ze heel veel dingen meegemaakt. Ze zijn allebei erg druk met hun eigen dingen."

Paaldansen

De 27-jarige Brian, die tweede werd in het realityspektakel, richt zich op dit moment vooral op zijn kickbokscarrière. Zo vertrekt hij maandag voor een week naar Brazilië om zich voor te bereiden op een wedstrijd in Beverwijk eind oktober. Amanda doet aan paaldansen.

De twee kunnen nog wel met elkaar door één deur. "Ze zijn goed bevriend en gaan gewoon nog met elkaar om", stelt Groenland. "Het was een besluit waar ze beiden achter stonden. Nu kunnen ze verder om zichzelf te ontwikkelen."

Ibiza

Berichten dat de 20-jarige Amanda tijdens een vakantie op Ibiza zonder Brian de bloemetjes flink buiten heeft gezet, zijn volgens de manager zeer overtrokken.

De vakantie, waarvan foto's op de Hyves-pagina van Amanda staan, is ook niet de aanleiding van de breuk, zegt zij. "Ze is op die hele vakantie één keertje uit geweest."

'Amanda en Brian uit elkaar'