LOS ANGELES - Britney Spears heeft zondagavond tijdens de MTV Video Music Awards bewezen dat ze nog altijd een van de grootste popsterren van deze tijd is. De zangeres, die de show opende, kreeg een staande ovatie van het publiek en wist drie awards in de wacht te slepen.

Alle ogen waren gericht op de 26-jarige Spears, om wie het afgelopen jaar veel te doen is geweest. Vorig jaar opende de zangeres ook al de show. Toen veroorzaakte het optreden nogal wat opschudding.

Spears werd alom te dik bevonden voor de krappe bikini waarin ze op het podium verscheen. Ook zou ze lomp hebben gedanst en vergat ze regelmatig te playbacken op haar single 'Gimme more'.

Sketch

Deze keer liet Spears het zingen achterwege, maar deed ze een sketch met 'Superbad'-acteur Jonah Hill. In de loop van de avond kreeg ze prijzen uitgereikt voor de video van het jaar, beste vrouwelijke video en beste popvideo.

"Wow, bedankt, ik ben helemaal in shock", reageerde de popster, toen ze haar derde beeldje in ontvangst nam. "Dit had ik niet verwacht. Het is een grote eer."

Zoontjes

Eerder bedankte de popster, die gekleed ging in een vintage zilveren jurkje van Versace, God, haar twee zoontjes en haar platenlabel voordat ze snel weer het podium verliet.

Spears is tijdens haar carrière zeventien keer genomineerd geweest voor een Video Music Award, maar had er nog nooit een gewonnen.

Awardshow

Naast Spears sleepten onder anderen Chris Brown, Lil Wayne en Tokio Hotel prijzen in de wacht tijdens de awardshow, die werd gepresenteerd door de Britse komiek Russell Brand.

Sterren als Rihanna, Jonas Brothers, Pink, Christina Aguilera, Kid Rock en Kanye West traden op.