AMSTERDAM - Tijdens haar optreden bij de MTV Video Music Awards van vorig jaar leek Britney Spears haar passie voor zang en dans te zijn verloren.

Houterig en klunzig paradeerde ze toen over het podium. Inmiddels heeft de opkrabbelende popster haar ritmegevoel hervonden.

Als vanouds geeft ze spetterende dansroutines weg, zo is te zien in een video-opname van het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly, dat onlangs aanwezig mocht zijn bij een repetitie van Spears.

Samen met een tiental dansers liet de voormalige tienerster dansmoves zien die doen denken aan die uit videoclips als 'I'm a slave 4 u' en 'Me against the music'.

Figuur

Ook lijkt Britney langzaam het ranke figuurtje terug te winnen waarom ze in haar hoogtijdagen bekendstond.

Tijdens de dansrepetitie droeg ze een geel topje en een laaghangende zwarte trainingsbroek, waardoor haar slanke buik was ontbloot.

MTV Video Music Awards

Wanneer fans haar nieuwe danspasjes kunnen terugzien in een optreden of videoclip is nog niet duidelijk. Hoewel Spears zondag de MTV Video Music Awards opent, zal ze volgens de organisatie geen optreden verzorgen tijdens het muziekprijzengala.

De zangeres is dit jaar drie keer genomineerd. In totaal sleepte ze tijdens haar carrière twintig VMA-nominaties in de wacht, maar wist geen enkele daarvan te verzilveren.