AMSTERDAM - Froukje de Both accepteert de veranderingen die haar lichaam ondergaat tijdens haar zwangerschap. "Er groeit een nieuw leven in mij, dat zie je aan mijn lichaam", schrijft de actrice op haar zwangerschapsweblog.

"Nu ik steeds meer een band krijg met mijn ongeboren kindje accepteer ik het ook steeds meer."

In eerste instantie was Froukje niet blij met alle veranderingen. 's Ochtends voor de kast snel iets aantrekken was er niet meer bij.

Frustraties

"Dat veranderde in ellenlange pas-sessies en frustraties. Niks zat meer lekker en het leek wel of iedereen tegen me zei: oh, ik paste bij 3,5 maand nog gewoon in mijn spijkerbroek. Oké, ik dus niet."

Toch vindt ze de veranderingen aan haar lichaam niet alleen kommer en kwel. "Mijn zo vertrouwde cupmaatje 75B begon ineens gigantisch te groeien. Inmiddels zit ik op 75D, wie had dat ooit gedacht", vertelt de normaliter tengere presentatrice.

"Maar ja, dat zal ook wel snel weer weg gaan straks, nog maar even van genieten dus."

Sexy

"Er zijn zelfs momenten dat ik me best sexy voel", laat de 36-jarige Froukje weten. "Ik ben inmiddels een beetje gewend aan mijn rondingen en gelukkig hoor ik dagelijks van Jeroen dat hij me zo mooi en aantrekkelijk vind."

Naast de veranderingen is de zwangerschap voor Froukje vooral genieten. "Als ik 's avonds in bed lig, een beetje moe van de dag, met mijn dikke benen, billen en borsten en ik leg mijn handen op mijn buik dan voel ik me heerlijk."

Rust

"Ik voel mijn buik bewegen en mijn kind voelt dat mijn lichaam tot rust komt. Geen frustraties of spanningen, maar een heerlijk moment samen."

De presentatrice is inmiddels 26 weken zwanger. De vader is de negen jaar jongere Jeroen te Rehorst, die beter bekend is als dj Dekky.