AMSTERDAM - Jodie Foster leent haar stem aan het kleine zusje van Bart Simpson, Maggie, voor de televisieserie The Simpsons.

Entertainment Weekly meldt op zijn website dat de 45-jarige actrice te horen is in de aflevering 'Four great women & a manicure'. Begin volgend jaar wordt deze uitgezonden op de Amerikaanse televisiezender Fox.

Maggie is in deze aflevering volwassen en zal veel meer tekst hebben dan tot nu toe gebruikelijk. Het is niet de eerste keer dat een bekende actrice haar stem leent aan het jongste familielid. Elizabeth Taylor had al eens de eer, maar toen kon Maggie nog alleen maar 'Papa' zeggen.

Anne Hathaway

Niet alleen Foster zal te horen zijn in het nieuwe seizoen van The Simpsons. De stem van de 25-jarige actrice Anne Hathaway kan gehoord worden in de aflevering 'The good, the sad and the drugly'. Zij speelt een meisje waar Bart zo gek van is dat hij wil veranderen om bij haar in de smaak te vallen.

Het twintigste seizoen van The Simpsons is vanaf 28 september te zien in de Verenigde Staten. In Nederland zijn afleveringen van de serie te zien op Veronica en Comedy Central, maar wanneer de nieuwste reeks wordt uitgezonden is nog niet bekend.